5 haarstyling tips voor het beste kapsel!

5 haarstyling tips voor het beste kapsel!

Elke ochtend wil je natuurlijk het liefst met een mooi, gezond en perfect gestyled kapsel naar buiten lopen. In deze blogpost geven we tips om dit makkelijker te maken!

Elke ochtend wil je natuurlijk het liefst met een mooi, gezond en perfect gestyled kapsel naar buiten lopen. In deze blogpost geven we tips om dit makkelijker te maken!

 

 

1. Goede haarroutine als basis

De eerste stap is natuurlijk om een goede haarroutine te hebben. Dit is de basis van je kapsel, een goede haarroutine leidt tot gezonder haar en gezonder haar ziet er mooier uit en is makkelijker te stylen. Zorg ervoor dat je een routine hebt met een shampoo en conditioner die helemaal bij jouw haartype passen. Gebruik daarnaast ongeveer 1x per week een haarmasker in plaats van een conditioner voor extra voeding en verzorging. Door de juiste producten te gebruiken zal je haar (weer) gaan stralen!

 

 

2. Gebruik droogshampoo voor meer volume

Als je haar vetter wordt, neemt het volume in je haar vaak af. Droogshampoo is een ideaal product om tussen twee wasbeurten te gebruiken doordat het overtollig vet absorbeert, maar droogshampoo doet meer! Met droogshampoo kan je prachtig volume creëren door het op de haarwortels te sprayen. Laat de droogshampoo daarna kort inwerken, masseer het met de vingertoppen in het haar en borstel het nog een keer door. Nu heeft het haar meer structuur, textuur en volume, ideaal dus! Lees meer over droogshampoo in deze blogpost!

 

 

3. Gebruik je stijl- en krultang op de juiste manier

Ja, gebruik je stijl- en krultang op de juiste manier. Hoe doe je dat? Er zijn een aantal dingen heel belangrijk bij het gebruik van deze tools om het haar gezond en mooi te houden. Ten eerste, gebruik een krul- en stijltang alléén op droog haar! Door het op nat haar te gebruiken kan je je haar flink beschadigen waardoor het droger en doffer wordt. Als je een sissend geluid hoort zodra je de tang in je haar zet, betekent dit dus dat je nog even geduld moet hebben.

 

Ook is het belangrijk om altijd, echt áltijd, een hittebeschermer te gebruiken als je een hittetool gebruikt. Door het gebruik van een hittebeschermer blijft het haar gehydrateerd en daarmee ook glanzend in plaats van droog, dof en pluizig. Het gebruik van een hittebeschermer is enorm simpel, dus geen smoesjes ;).

 

Gebruik daarnaast niet een te hoge temperatuur. Ook dit kan je haar onnodig beschadigen en een droog, dof resultaat achterlaten. Kies een temperatuur die bij je haar past. Voor dun haar is dat maximaal 180 graden, voor dik en poreus haar maximaal 200 graden, maar voor beiden geldt: hoe lager de temperatuur, hoe beter!

 

 

4. Creëer glans in je haar

Bij een perfect kapsel hoort natuurlijk ook een stralend glanzende finish. Het haar heeft over het algemeen al een natuurlijke glans als het goed verzorgd wordt en gezond is, maar je kan zelf ook nog voor wat extra glans zorgen. Denk hierbij aan haartreatments, enorm verzorgende producten die zorgen voor extra voeding, hydratatie én glans.

 

Een andere manier om op een snelle manier glans te creëren is door een haarspray met glanzende afwerking te gebruiken. Zo krijgt je haar niet alleen glans, maar blijft het ook de hele dag in model zitten! Vaak helpt een haarspray ook bij het creëren van volume en het beschermen tegen externe invloeden, een multifunctioneel product dus!

 

 

5. Gebruik je föhn niet te vaak

Voor een gezonde styling zijn er ook wat richtlijnen voor het gebruiken van een föhn. Ten eerste, föhn het haar pas als het al handdoekdroog is. En om het haar handdoekdroog te krijgen, wikkel het niet in een handdoek, want daar wordt het haar pluizig van! Dep en knijp het haar goed uit na het wassen, laat het zo'n 10 minuten drogen aan de lucht en het is klaar om geföhnd te worden. Laat het haar overigens bij voorkeur ook regelmatig drogen aan de lucht in plaats van met de föhn. Het regelmatig gebruiken van een hittetool is niet gezond voor je haar, dus probeer dit te beperken.

 

Nog een laatste tip voor bij het gebruiken van een föhn: gebruik bij voorkeur een ronde borstel met synthetisch of natuurlijk haar. Een metalen borstel warmt op tijdens het föhnen wat kan leiden tot pluizig haar, en dat wil je nou net niet.

 

 

Hopelijk ben je met deze tips weer iets wijzer over wat wel en niet te doen bij het stylen voor een prachtig resultaat!

 

Kommentare

Sei der erste der einen Kommentar schreibt....

Schreibe einen Kommentar
* Ihre E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.
Durch die Nutzung unserer Webseite stimmen Sie dem Gebrauch von Cookies zur Verbesserung dieser Seite zu. Diese Nachricht Ausblenden Für weitere Informationen beachten Sie bitte unsere Datenschutzerklärung. »
Shopping Cart Pixel