ShampooBars

ShampooBars

Graag stellen we je voor aan een nieuw merk in onze webshop: ShampooBars! ShampooBars is beter voor het milieu én goed voor je haar door milieuvriendelijke en plasticvrije haarproducten te ontwikkelen. Zo wordt het gebruik van plastic (shampoo) flessen verminderd! 

Graag stellen we je voor aan een nieuw merk in onze webshop: ShampooBars! Wellicht was je al bekend met het merk, dan vertellen we er graag nóg meer over. Misschien is het merk helemaal nieuw voor je, dan heten we je welkom in de wereld van duurzame, plasticvrije haarproducten!

 

 

Wat is ShampooBars?

ShampooBars is opgericht door een groep mensen die strijdt voor een schonere wereld. Dit wil het merk doen door de mogelijkheid aan te bieden een milieubewuste en duurzame douche-ervaring te hebben en zo het gebruik van plastic (shampoo) flessen te verminderen. 

 

ShampooBars is dan ook beter voor het milieu én goed voor je haar. ShampooBars ontwikkelt allerlei milieuvriendelijke en plasticvrije haarproducten, waaronder natuurlijk shampoo. Eén shampoobar gaat zo'n 80 wasbeurten mee en vervangt daarmee maar liefst 3 plastic flessen. Shampoobars zijn daarmee ook omgerekend goedkoper dan de meeste reguliere shampoos. Naast shampoobars biedt ShampooBars conditioner-, haarmasker-, body-, face- en shaving bars aan, natuurlijke deodorant en een hoop accessoires.

 

 

Waarom ShampooBars?

Het doel van ShampooBars is om plastic gebruik te reduceren door betaalbare alternatieven aan te bieden. Jaarlijks word er zo'n 311 miljoen ton nieuw plastic aangemaakt en per persoon gebruiken we zo'n 165 kilo aan plastic verpakkingen per jaar, waarvan 50% slechts één keer gebruikt is bij het weggooien. 91% van al dit plastic wordt niet gerecycled en een groot deel daarvan komt terecht in de oceaan, wat veel schade aan de natuur en vele dieren aanricht. Het duurt maar liefst 400 jaar om plastic af te breken en de voorspelling is dat als we niks veranderen, de oceanen rond 2050 uit meer plastic dan vis bestaan. Dit vraagt dus om actie om het plastic probleem aan te pakken en ShampooBars is daarvoor een mooie start.

 

 

Hoe produceert ShampooBars?

Alle bars worden duurzaam en zoveel als mogelijk vrij van plastic geproduceerd. ShampooBars is transparant over de grondstoffen en ingrediënten die gebruikt worden om een goed en eerlijk product te garanderen. De bars zijn zorgvuldig samengesteld en elk ingrediënt wordt duurzaam gewonnen en aangeschaft. Elke bar wordt vervolgens met de hand gemaakt, ondersteund door duurzame machines, voor gegarandeerde kwaliteit.

 

De bars worden daarna verpakt en verstuurd in volledig biologisch afbreekbare en 100% plasticvrije verpakkingen. De doosjes zijn gemaakt van naaldhout en hebben een zuivere samenstelling waardoor de doosjes recyclebaar zijn. Niet alleen de producten zelf, maar ook de productie en verpakking zijn dus milieubewust!

 

 

Producten van ShampooBars

Shampoobars

ShampooBars heeft verschillende shampoobars met verschillende werkingen ontwikkeld zodat er voor ieder haartype een passende shampoo te vinden is. Alle bars hebben ook unieke ingrediënten en een eigen geur. 

     - Shampoo Bar Rozenblaadjes is een anti-roos shampoo met een bloemige rozengeur;

     - Shampoo Bar Eucalyptus is een verfrissende en verzorgende shampoo;

     - Shampoo Bar Honing en Shampoo Bar Mango Kokos zijn hydraterende, herstellende en beschermende shampoos voor droog, krullend & pluizig haar;

     - Shampoo Bar Jasmijn is een anti-roos shampoo met voedende en hydraterende werking;

     - Shampoo Bar Lavendel is een zilvershampoo met rustgevende en kalmerende werking;

     - Shampoo Bar Kokos heeft een zachte werking, speciaal voor de gevoelige hoofdhuid.

 

 

Conditionerbars

Om je haar de extra verzorging te geven die het nodig heeft, zijn er ook verschillende conditionerbars. Deze conditionerbars geven het haar extra voeding en hydratatie, maken het haar makkelijker doorkambaar en laten een zacht, glanzend en pluisvrij resultaat achter. Dit wordt mogelijk gemaakt door de actieve ingrediënten waarmee de bars verrijkt zijn, zoals shea butter en broccolizaadolie. Broccolizaadolie zorgt ervoor dat het haar niet uitdroogt en dat het beschermd wordt tegen schadelijke externa invloeden. Zo blijft het haar in de optimale conditie!

 

De conditionerbar gebruik je door de bar even onder de warme kraan te houden en vervolgens over de haarpunten te wrijven. Laat het daarna kort inwerken en spoel dan grondig uit.

 

 

Bodybars

ShampooBars heeft ook aan het lichaam gedacht met hun bodybars. De bodybars zijn zachte en frisse reinigers met een verzachtende werking. Elke bodybar heeft natuurlijk ook een heerlijke subtiele geur, probeer bijvoorbeeld eens de verfrissende Eucalyptus bar of de bloemige Rozenblaadjes bar. Daarnaast is er een body bar speciaal voor kinderen en baby's. Deze body bar is extra zacht en is versierd met een schildpadje voor een extra leuke ervaring.

 

Bodybars zijn heel eenvoudig in gebruik, je begint met de bar op te laten schuimen door de bar tussen je natte handen te wrijven. Masseer dit schuim vervolgens over de huid en spoel af met water.

 

Voor het schoonmaken van je gezicht is er de Face Bar, een pH-neutrale gezichtsreiniger voor ieder huidtype. Deze bar hydrateert en beschermt de huid en stimuleert celvernieuwing dankzij allerlei natuurlijke actieve ingrediënten zoals shea butter, kokosolie en aloë vera. 

 

 

Accessoires

Naast de bars zijn er nog een hoop accessoires, van tandenborstels tot wattenstaafjes en van een afwasborstel tot zeepschaaltjes.

     - De duurzame tandenborstels zijn gemaakt van bamboe met zachte BPA-vrije borstelharen. In totaal is de tandenborstel 96% biologisch afbreekbaar. De tandenborstel is zowel in een normale variant als in kindervariant verkrijgbaar. Dankzij de bijbehorende koker is je tandenborstel makkelijk op te bergen.

     - ShampooBars heeft ook wasbare wattenschijfjes, gemaakt van katoen en bamboevezels. Met deze wattenschijfjes kun je je make-up verwijderen, waarna je de schijfjes in het waszakje kan wassen zodat je ze weer opnieuw kan gebruiken. Deze schijfjes kunnen ideaal opgeborgen worden in de bijpassende wattenschijfjes houder.

     - Het is belangrijk om je shampoo-, conditioner-, body- of facebar goed op te bergen na gebruik. Leg de bar op een droge plek zodat deze goed uithardt om langer gebruik te kunnen maken van je bar. ShampooBars heeft hiervoor een schaaltje, bakje en plankje voor ontworpen van verschillende groottes. Deze producten zijn uiteraard ook gemaakt van duurzaam bamboe. Er zijn ook blikjes om je bar in op te bergen voor als je op reis gaat.

 

 

ShampooBars biedt dus enorm veel verschillende producten aan. Neem vooral eens een kijkje bij dit interessante, milieubewuste merk zodat we met zijn allen de wereld een beetje groener kunnen maken!

Comments

Be the first to comment...

Leave a comment
* Your email address will not be published
By using our website, you agree to the usage of cookies to help us make this website better. Hide this message More on cookies »
Shopping Cart Pixel