Tips tegen pluizig haar in de winter!

Tips tegen pluizig haar in de winter!

De dalende temperaturen en de komst van de winter betekent voor veel mensen ook vaker pluizig haar. Wat je hier tegen kunt doen, lees je in deze blogpost!

De temperaturen beginnen te dalen en de winter komt er aan. Dat het kouder, en vaak ook natter, wordt is vaak helaas ook te merken aan je haar: het wordt droger, pluiziger en statischer. Wat je hier tegen kunt doen, lees je in deze blogpost!

 

 

Begin met een goede haarroutine

Een goede haarverzorging maakt het haar gezonder, gezond haar is minder droog en minder droog haar betekent minder pluis. Het begin van een goede haarverzorging is een goede routine met de juiste producten. Voor droog en pluizig haar is het aan te raden een hydraterende shampoo te gebruiken met een bijpassende conditioner. Het gebruiken van een conditioner is belangrijk om het haar extra te verzorgen, de haarschubben goed te sluiten en een zacht beschermlaagje om het haar aan te brengen. Het resultaat is gladde en glanzende lokken, zónder pluis!

 

Gebruik daarnaast 1x per 3 à 4 wasbeurten een hydraterend haarmasker in plaats van een conditioner. Een haarmasker voedt het haar extra intensief en geeft het haar echt een boost. Het haar wordt minder droog en daarmee ook gladder en glanzender.

 

Was het haar overigens niet te vaak. Als je elke dag doucht wordt het haar ontdaan van natuurlijke oliën, wat resulteert in een droge en pluizige coupe.

 

 

Laat stylingtools links liggen

Hoewel velen van ons groot fan zijn van een föhn, krul- of stijltang, is het beter deze zo min mogelijk te gebruiken. De hitte van deze tools droogt het haar uit waardoor het pluiziger wordt. Als je wel een hittetool gebruikt, zet deze dan niet te heet en gebruik een goede hittebeschermer om de schade te beperken. Een aantal van onze favoriete hittebeschermers zijn de CHI 44 Iron Guard, Schwarzkopf Osis Blow & Go en Imperity Supreme Style Thermoprotector Smoothing Fluid. De Imperity Smoothing Fluid beschermt het haar niet alleen tegen hitte, het maakt het haar ook glad. Ideaal dus voor pluizig haar!

 

 

Gebruik goede stylingsproducten

Hydraterende stylingsproducten zijn ideaal om het haar in model te brengen en pluis te elimineren. Met bijvoorbeeld een goede haarcrème of -mousse is het haar prachtig glad en glanzend te krijgen. Of werk het haar af met een fixerende haarlak die het haar beschermt tegen invloeden van buitenaf. De haarlak legt een beschermend laagje aan om het haar om vochtigheid niet binnen te laten dringen en zo het haar pluisvrij te houden. Vaak geeft een haarlak ook een prachtige glans mee! Gebruik overigens niet te veel haarlak, want dan gaat het plakken en klitten en dan moet je het haar meer borstelen, terwijl je het juist zo min mogelijk wil borstelen.

 

Een van de favoriete haarsprays onder ons en onze klanten is de Goldwell Goldenspray. Deze haarspray geeft het haar een zijdezacht gevoel, een mooie glans en is makkelijk uitkambaar.

 

De Moroccanoil Luminous Hairspray is de ideale haarspray om pluis tegen te gaan. De spray heeft een sterke hold en een gladmakende werking, zonder dat het haar verzwaard wordt. De finish is wederom een stralende glans!

 

 

Gebruik de juiste kam

Voor je haar is het beter om een houten kam te gebruiken met brede vertanding. Een houten kam voorkomt dat het haar statisch wordt en de brede vertanding voorkomt haarbreuk. Gebruik bijvoorbeeld de ShampooBars Bamboe Kam, een duurzame kam met een lange levensduur en zorgvuldige afwerking.

 

 

Verwen het haar met een haarserum

Een haarserum is ideaal om het haar goed te hydrateren en extra te verzorgen. Het haar zal flexibeler, minder pluizig en prachtig glanzend worden. Gebruik bijvoorbeeld de Schwarzkopf Osis Magic Anti-Frizz Serum, een serum dat kroes laat verdwijnen en het haar prachtig glad en glanzend maakt. Het haar wordt daarnaast gehydrateerd en voelbaar zacht gemaakt. Ideaal voor de koude wintermaanden dus!

Comentarios

Sé el primero en comentar...

Deje un comentario
* Su dirección de correo electrónico no será publicada.
Utilizando nuestra web aceptas el uso de cookies para ayudarnos a mejorar el funcionamiento de esta página web. Ocultar este mensaje Más acerca de las cookies »
Shopping Cart Pixel