Shopping Cart Pixel

Even iets anders: uiterlijk

 • Publié le
 • Par Dounia
 • 2
Even iets anders: uiterlijk

 Tevreden zijn met je uiterlijk 

 

Haai leuke mensen, ik heb nu iets heel anders in petto voor jullie staan. Speciaal voor jullie heb ik een blog geschreven dat gaat over je zelf. Even geen haar producten, beauty addicts of musthaves. Maar wel een gevoelig persoonlijk stukje tekst van mij geschreven in een blog.Ik weet zeker dat jij dit ook hebt!!Veel onder ons zijn niet tevreden met hun uiterlijk. Hun neus is te groot, hun oren zijn niet mooi, hun tanden staan niet recht, hun kont is te dik of te klein en zo kan ik nog jaren doorgaan. Iedereen heeft wel iets wat je niet mooi vindt aan jezelf, ik ook! jij ook. Maar waarom? Waarom vindt je jezelf lelijk? Waarom vind jij je lichaam niet mooi? Maakt dat ons niet juist wie we zijn? Waarom kijk je te veel naar modebladen waar de zogenaamde perfectie persoon op het cover staat. Waarom kunnen we allemaal niet meer naar een foto van ons zelf kijken en denken wat een leuke foto! Zonder zo veel bewerkingsfunctie ’s te gaan gebruiken. Nee, in ons hoofd gaan alleen maar de dingen om die niet goed aan de foto zijn. Dat is toch niet normaal? We zijn zo gehersenspoeld door de standaards dat we alleen nog maar de negatieve dingen zien. En dat allemaal zonder dat we het echt door hebben.

 


Wat is nu lelijk? Wat is dat nou eigenlijk?

Ben je lelijk als je er anders uit ziet? Nee, totaal niet. Ik vind het juist heel mooi als je jezelf bent.
 

 

Er wordt alleen nog maar nadruk gelegd op dun of dik zijn. ‘dik’ is iets dat mensen hebben verzonnen omdat we steeds naar gefotoshopte plaatjes kijken van ‘bloedmooie slanke’ vrouwen. Ik ga niet zeggen dat jouw lichaam mooier is. Dat zou tegen mijn principes in gaan en iedereen ziet er mooi uit. Dus nee, ik ga niet zeggen dat jouw lichaam mooier is maar wat ik wel ga zeggen is dat jouw lichaam even mooi is. Iedereen is mooi op zijn eigen manier. Of je nu 200 kilo weegt en obesitas hebt of 40 kilo weegt en anorexia hebt. Allebei wordt het niet geaccepteerd deze dagen, maar waarom? Niks is meer goed. Je kan nooit het ideale figuur krijgen dat jij zo graag wilt. Zelfs het vechten ervoor in de sportschool met al je quads heeft geen nut. Het beeld van ‘ideaal’ drukt zo zwaar op ons. En maakt er iedereen een beetje ziek van. Maar we hoeven toch niet ideaal te zijn? Je moet proberen je zelf tevreden te stellen tegenover jezelf. De standaards worden steeds onmogelijker gemaakt en daardoor wordt iedereen alleen maar meer onzeker. Ook die ‘bloedmooie slanke’ modellen, want geloof me die foto’s zijn ook voor een heel groot deel gefotoshopt. En toch wil iedereen eruit zien net zoals op het plaatje. Maar waarom? Waarom willen we allemaal hetzelfde zijn? Als we allemaal hetzelfde uitzagen zouden we toch niet meer uniek zijn? Waarom willen we allemaal ‘goals’ zijn? Zodat we geaccepteerd worden? Nou, dat wordt je ook als je niet ‘goals’ bent. Door wie wil je geaccepteerd worden. Je bent een mens geen product. Je hoeft door niemand geaccepteerd te worden. Je hebt je eigen waarde en je zelfrespect tegenover de wereld.

 


Als ik je een advies mag geven is dat je gewoon jezelf moet zijn. Je mag het accepteren maar het hoeft niet. Het is jouw eigen keus! Opleef jezelf niet aan alle verwachtingen die mensen stellen. Als je van jezelf houdt zal je vanzelf ook veel meer gaan stralen en gelukkig worden. Met die ‘goals’ nastreven niet, integendeel, je maakt jezelf alleen maar stuk.


We denken dat mensen ons lelijk vinden als we er anders uit zien, terwijl dat helemaal niet waar is. Als jij ooit iemand tegen komt die jou niet mooi vindt, of het nu van binnen of van buiten is, dan is diegene jouw aandacht helemaal niet waard! Ga je zelf vooral niet veranderen voor iemand die jou niet ziet staan om wie je echt bent. Hij/zei zal je alleen zien staan als jij er zo uit ziet hoe hij wilt dat je eruit ziet. Begin er niet aan!

 

Je bent prachtig zoals je bent. Probeer jezelf te waarderen. Want dit ben jij. En zo zal jij altijd blijven. Je gaat nooit veranderen, ja misschien kom je een paar kilo bij of val je een paar kilo af en zet je ook een paar psychische stappen. Maar die persoon waar je nu naar kijkt in de spiegel is dezelfde persoon die je jouw hele leven zult zijn. Zorg dus dat je van jezelf gaat houden. Hoe meer tijd je verspilt aan het opleven van verwachtingen hoe minder tijd er over blijft om van het echte leven te genieten en je dromen na te jagen. Er zijn zoveel dingen belangrijker in het leven dan uiterlijk en het is belangrijk dat je je daarop focust. Hou van de mensen om je heen die je echt kennen en het juist leuk vinden om met jouw te kunnen zijn. Geef hen jouw aandacht.

 

 

Want jij die dit nu leest, vanuit het diepste van mijn hart vertel ik nu dat ik je prachtig vindt en je goed bent zoals je bent. Je bent een lief persoon met een goed hart. Je straalt goedheid uit!

 

Beauty isn’t make-up!

You can’t eat make-up!

            -xo-xo-xo-xo-xo-xo-

                                                                                                                                              Dounia
 Vond je het wat, kun je hieronder een reactie plaatsen.
 
Ik kijk er na uit om reacties te mogen ontvangen!

Zou je graag een andere blog van ,ij willen lezen? Dan wil ik graag dat je het me vertelt ! 
(je kunt het onderaan in de reacties zetten)
 
 

Ps: vergeet je niet mijn andere blogs te lezen.


-Keratine behandeling

-Kapperschaar kopen?

-De musthaves onder de €10.00

-De liefdesdag Valentijn

-De top 10 tools van HairandBeautyOnline.com 

-Tondeuses en Trimmers! 

Commentaires

 1. Team HairAndBeautyonline Team HairAndBeautyonline

  Duizendmaal dank. Heb het zeker met veel gevoel en liefde geschreven.

  xx

 2. Maaike Maaike

  Heerlijk om zo een tekst te lezen! Ik hou er zelf persoonlijk heel veel van. Probz voor de team van Hairandbeauty dat deze tekst geschreven heeft. Ik hoop dat jullie lezers er zich in kunnen vinden, ik tenminste wel. Ga zo door! Dikke duim omhoog voor jullie

Laisser un commentaire
* Votre adresse de courriel ne sera pas publiée
* Champs obligatoires